Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie.

Ingrediente:Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

  • 1/2 l apă
  • 250 g zahăr

pentru escalop:

  • 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g fiecare)
  • 4 felii de ananas
  • 100 ml zeamă de portocale
  • sare şi piper

pentru ulei:

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 păstăi de vanilie

 

Mod de preparare:

Prepară un sirop din apă şi zahăr şi fierbe-1 circa 15 minute la foc mic. Pune uleiul într-un vas de sticlă; despi­că păstăile de vanilie, răzuieşte-le interiorul şi pune-1 în vasul cu ulei. Amestecă şi apoi încinge uleiul.

Incălzeşte o tigaie neaderentă sau o ti­gaie specială, cu centrul mai ridicat, pentru a uşura scurgerea grăsimii spre extremităţi. Pune câte un praf de sare şi piper pe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le pe ambele părţi, până se rumenesc.

Fierbe 3 minute feliile de ananas în siropul clocotit, apoi scurge-le. Serveşte escalopul de foie gras cu felii de ananas şi cu puţin sos preparat din zeama de portocale pe care ai fiert-o la foc mic până când a scăzut şi ai obţinut un sirop grosuţ. Stropeşte totul cu ulei aromat cu vanilie.

Variante: Poţi folosi uleiul aromat cu vanilie şi la crustacee; este bine să laşi câteva zile vanilia la macerat în ulei, pentru a-şi lăsa cât mai mult din aromă.

Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.