Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie.
- 1/2 l apă
- 250 g zahăr
pentru escalop:
- 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g fiecare)
- 4 felii de ananas
- 100 ml zeamă de portocale
- sare şi piper
pentru ulei:
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 2 păstăi de vanilie
Mod de preparare:
Prepară un sirop din apă şi zahăr şi fierbe-1 circa 15 minute la foc mic. Pune uleiul într-un vas de sticlă; despică păstăile de vanilie, răzuieşte-le interiorul şi pune-1 în vasul cu ulei. Amestecă şi apoi încinge uleiul.
Incălzeşte o tigaie neaderentă sau o tigaie specială, cu centrul mai ridicat, pentru a uşura scurgerea grăsimii spre extremităţi. Pune câte un praf de sare şi piper pe feliile de foie gras (sau ficat) şi prăjeşte-le pe ambele părţi, până se rumenesc.
Fierbe 3 minute feliile de ananas în siropul clocotit, apoi scurge-le. Serveşte escalopul de foie gras cu felii de ananas şi cu puţin sos preparat din zeama de portocale pe care ai fiert-o la foc mic până când a scăzut şi ai obţinut un sirop grosuţ. Stropeşte totul cu ulei aromat cu vanilie.
Variante: Poţi folosi uleiul aromat cu vanilie şi la crustacee; este bine să laşi câteva zile vanilia la macerat în ulei, pentru a-şi lăsa cât mai mult din aromă.
Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat
Poftă bună!