Tocana de ardei cu afumatura

Printeaza

O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa, rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc.

Ingrediente:Tocana de ardei cu afumatura

  • 1 kg ardei capia
  • 3-4 ardei graşi
  • 250 g costiţă de porc afumată
  • 2 cepe
  • 500 g roşii
  • 400 g cârnat afumat
  • sare
  • piper
  • cimbru boia dulce
  • boia iute
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se taie cârnaţii şi costi­ţa bucăţi potrivite şi se pun la foc mic să se pră­jească în sucul propriu. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să nu se lipească. Separat, se spală ardeii, ceapa şi roşiile şi se taie felii potrivite, se adaugă în cratiţa cu costiţa şi cârnaţii afumaţi şi se fierb înăbuşit.

Ca să nu se lipească, se adaugă apă puţin câte puţin. După ce au scăzut la jumătate, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi câteva frunzuliţe de busuioc şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

Se bagă apoi în cup­tor, aproximativ 15-20 de minute, să se rume­nească. Tocana de ardei cu afumăturâ se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.