Tocana de ardei cu afumatura
PrinteazaO reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa, rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc.
Ingrediente:
- 1 kg ardei capia
- 3-4 ardei graşi
- 250 g costiţă de porc afumată
- 2 cepe
- 500 g roşii
- 400 g cârnat afumat
- sare
- piper
- cimbru boia dulce
- boia iute
- busuioc
Mod de preparare:
Se taie cârnaţii şi costiţa bucăţi potrivite şi se pun la foc mic să se prăjească în sucul propriu. Se amestecă cu o spatulă din lemn ca să nu se lipească. Separat, se spală ardeii, ceapa şi roşiile şi se taie felii potrivite, se adaugă în cratiţa cu costiţa şi cârnaţii afumaţi şi se fierb înăbuşit.
Ca să nu se lipească, se adaugă apă puţin câte puţin. După ce au scăzut la jumătate, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia şi câteva frunzuliţe de busuioc şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
Se bagă apoi în cuptor, aproximativ 15-20 de minute, să se rumenească. Tocana de ardei cu afumăturâ se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel verde şi busuioc.
Pofta buna!