Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
PrinteazaO reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel.
- 600 g muşchi de viţel
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sparanghel
pentru roşii:
- 300 g roşii cherry
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- zahăr
- cimbru
- sare şi piper
pentru cornetele de cartofi:
- 150 g cartofi
- 60 g faină albă
- 2 albuşuri
- 50 g unt
pentru decor:
- frunzuliţe de cimbru
- muguri de sparanghel
Mod de preparare:
Curăţă roşiile de coajă, taie-le jumătăţi şi scoate-le seminţele. Presară-le cu câte un praf de sare, zahăr, cimbru şi stropeşte-le cu puţin ulei. Pune-le în cuptor, la 95° C, şi lasă-le să se usuce 50 de minute. Curăţă sparanghelul şi opăreşte-1 în apă clocotită cu un praf de sare.
Fasonează muşchiul şi taie-1 în patru bucăţi. Cu un cuţit foarte bine ascuţit fa o incizie pe lateral pentru a obţine un buzunar pe lungime. Umple buzunarul cu sparanghel, condimentează cu sare şi piper, după gust, şi prăjeşte carnea pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins. Dă-1 la cuptor pentru circa 7 minute.
Curăţă cartofii de coajă, fierbe-i la abur şi pasează-i bine. Pregăteşte un aluat din cartofii pasaţi, 50 g de făină, 2 albuşuri, 50 g de unt şi un praf de sare. întinde o foaie din aluatul obţinut şi decupează discuri cu diametrul de circa 10 cm, şi coace-le, în cuptorul încălzit la 190° C, până se fac aurii.
Scoate-le din cuptor şi, cât sunt calde, formează cornetele pe dispozitive speciale (foto 4). Umple cornetele cu roşiile uscate.
Aşază preparatul pe farfurii, punând într-o margine câte un cornet de cartofi şi, în centru, muşchiul umplut, tăiat oblic în două. Topeşte puţin unt în zeama rămasă de la friptură, toarnă-1 peste aranjamentul din farfurie şi decorează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt şi cu muguri de sparanghel.
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
Poftă bună!