Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

Printeaza

O reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel.

Ingrediente:Muschi de vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii

  • 600 g muşchi de viţel
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sparanghel

pentru roşii:

  • 300 g roşii cherry
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • zahăr
  • cimbru
  • sare şi piper

pentru cornetele de cartofi:

  • 150 g cartofi
  • 60 g faină albă
  • 2 albuşuri
  • 50 g unt

pentru decor:

  • frunzuliţe de cimbru
  • muguri de sparanghel

 

Mod de preparare:

Curăţă roşiile de coajă, taie-le jumătăţi şi scoate-le seminţele. Presară-le cu câte un praf de sare, zahăr, cimbru şi stropeşte-le cu puţin ulei. Pune-le în cuptor, la 95° C, şi lasă-le să se usuce 50 de minute. Curăţă sparanghelul şi opăreşte-1 în apă clo­cotită cu un praf de sare.

Fasonează muşchiul şi taie-1 în patru bucăţi. Cu un cuţit foarte bine ascuţit fa o incizie pe lateral pentru a obţine un buzu­nar pe lungime. Umple buzunarul cu sparanghel, condimentează cu sare şi piper, după gust, şi prăjeşte carnea pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins. Dă-1 la cuptor pentru circa 7 minute.

Curăţă cartofii de coajă, fierbe-i la abur şi pasează-i bine. Pregăteşte un aluat din cartofii pasaţi, 50 g de făină, 2 albuşuri, 50 g de unt şi un praf de sare. întinde o foaie din aluatul obţinut şi decupează discuri cu diametrul de circa 10 cm, şi coace-le, în cuptorul încălzit la 190° C, până se fac aurii.

Scoate-le din cuptor şi, cât sunt calde, formează cornetele pe dispozitive speciale (foto 4). Umple cornetele cu roşiile uscate.

Aşază preparatul pe farfurii, punând într-o margine câte un cornet de cartofi şi, în centru, muşchiul umplut, tăiat oblic în două. Topeşte puţin unt în zeama rămasă de la friptură, toarnă-1 peste aranjamentul din farfurie şi decorează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt şi cu muguri de sparanghel.

Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii

Muschi de vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.