Pizza rusească

Printeaza

O reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon afumat, icre de manciuria si marar.

Ingrediente:Pizza rusească

pentru aluat:

  • 150 g faină albă
  • 100 g faină integrală de grâu
  • 125 ml apă
  • 8 g drojdie de bere
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru topping:

  • 250 g mascarpone
  • 180 g somon afumat
  • 30 g icre de Manciuria (icre roşii) sau caviar
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 400 g rucola
  • 1 linguriţă mărar verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă cele două tipuri de făină şi aşază-le în formă de moviliţă pe o plan­şetă. Pune în mijloc drojdia dizolvată în apă călduţă, uleiul de măsline şi un praf de sare. Frământă bine până când obţii un aluat moale şi omogen, apoi lasă-1 să crească cel puţin 1 oră.

Intinde cu sucitorul 4 discuri subţiri din aluat cu diametrul de circa 22 cm. Acoperă discurile de aluat cu un strat subţire de mascarpone, presară un praf de sare şi distribuie deasupra somonul afumat tăiat fâşii subţiri.

Stropeşte cu un fir de ulei de măsline şi coace pizzele 25 de minute la 200° C. Scoate-le din cuptor şi presară-le cu frunze de rucola, mărar tocat şi icre roşii. Serveşte-le imediat.

Pizza rusească

Pizza rusească

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.