Pizza rusească
PrinteazaO reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon afumat, icre de manciuria si marar.
pentru aluat:
- 150 g faină albă
- 100 g faină integrală de grâu
- 125 ml apă
- 8 g drojdie de bere
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru topping:
- 250 g mascarpone
- 180 g somon afumat
- 30 g icre de Manciuria (icre roşii) sau caviar
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 400 g rucola
- 1 linguriţă mărar verde tocat
- sare
Mod de preparare:
Amestecă cele două tipuri de făină şi aşază-le în formă de moviliţă pe o planşetă. Pune în mijloc drojdia dizolvată în apă călduţă, uleiul de măsline şi un praf de sare. Frământă bine până când obţii un aluat moale şi omogen, apoi lasă-1 să crească cel puţin 1 oră.
Intinde cu sucitorul 4 discuri subţiri din aluat cu diametrul de circa 22 cm. Acoperă discurile de aluat cu un strat subţire de mascarpone, presară un praf de sare şi distribuie deasupra somonul afumat tăiat fâşii subţiri.
Stropeşte cu un fir de ulei de măsline şi coace pizzele 25 de minute la 200° C. Scoate-le din cuptor şi presară-le cu frunze de rucola, mărar tocat şi icre roşii. Serveşte-le imediat.
Pizza rusească
Poftă bună!