Pizza Napoli
PrinteazaO reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere in saramura, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 200 g roşii decojite
- 220 g mozzarella
- 10 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
- 25 capere în saramură (conservă)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Pasează roşiile decojite împreună cu un praf de sare şi de piper.
Intinde din aluat 4 discuri şi pune în centrul lor puţin sos de roşii, apoi întinde-1 cu ajutorul unei linguri pe toată suprafaţa, păstrând o margine de circa 1 cm.
Taie mozzarella bucăţi şi zvânt-o cu hârtie absorbantă. Clăteşte caperele cu apă rece pentru a se elimina sarea în exces. Stropeşte discurile cu puţin ulei, mai ales pe marginea aluatului, şi acoperă-le cu mozzarella, caperele desărate şi fileurile de anşoa rupte fâşii pe lungime.
Coace pizzele circa 25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C şi serveşte-le fierbinţi, imediat ce le-ai scos din cuptor.
Pizza Napoli
Poftă bună!