Pizza Napoli

Printeaza

O reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere in saramura, sare si piper.

Ingrediente:Pizza Napoli

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 200 g roşii decojite
  • 220 g mozzarella
  • 10 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
  • 25 capere în saramură (conservă)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Pasează roşiile decojite împreună cu un praf de sare şi de piper.

Intinde din aluat 4 discuri şi pune în centrul lor puţin sos de roşii, apoi întinde-1 cu ajutorul unei linguri pe toată suprafaţa, păstrând o margine de circa 1 cm.

Taie mozzarella bucăţi şi zvânt-o cu hârtie absorbantă. Clăteşte caperele cu apă rece pentru a se elimina sarea în exces. Stropeşte discurile cu puţin ulei, mai ales pe marginea aluatului, şi acoperă-le cu mozzarella, caperele desărate şi fileurile de anşoa rupte fâşii pe lungime.

Coace pizzele circa 25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C şi serveşte-le fierbinţi, imediat ce le-ai scos din cuptor.

Pizza Napoli

Pizza Napoli

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.