Bavareză cu pepene galben şi Porto

Printeaza

O reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta.

Ingrediente:Bavareză cu pepene galben şi Porto

  • 500 g pulpă de pepene galben
  • 200 g zahăr
  • 10 foi de gelatină
  • 100 ml apă
  • 500 ml smântână dulce
  • 1/2 păhărel Porto

pentru decor:

  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Inmoaie gelatina 15 minute în apă rece. Taie pulpa de pepene bucăţi, mixeaz-o în blender până când obţii o pastă omogenă şi răstoarn-o într-un castron mai mare. Toarnă apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune pe foc; lasă zahărul să se topească şi fierbe până când obţii un sirop gros, ames­tecând frecvent.

Stoarce gelatina, pune-o într-o crăti­cioară cu 2 linguri de apă şi dizolv-o pe foc mic. Adaugă peste pasta de pepene siropul de zahăr şi gelatina călduţă.

Bate smântână până aproape să devină frişcă şi încorporeaz-o în compoziţia de pe­pene, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă treptat vinul, amestecând până când compoziţia capătă o culoare uniformă.

Stropeşte cu Porto forma dorită, toar­nă compoziţia obţinută şi pune în frigider pentru cel puţin 3 ore. Scoate bavareza din formă şi serveşte-o împreună cu biluţe de pepene galben. Decorează cu frunzuliţe de mentă.

Bavareză cu pepene galben şi Porto

Bavareză cu pepene galben şi Porto

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.