Bavareză cu pepene galben şi Porto
PrinteazaO reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta.
- 500 g pulpă de pepene galben
- 200 g zahăr
- 10 foi de gelatină
- 100 ml apă
- 500 ml smântână dulce
- 1/2 păhărel Porto
pentru decor:
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Inmoaie gelatina 15 minute în apă rece. Taie pulpa de pepene bucăţi, mixeaz-o în blender până când obţii o pastă omogenă şi răstoarn-o într-un castron mai mare. Toarnă apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune pe foc; lasă zahărul să se topească şi fierbe până când obţii un sirop gros, amestecând frecvent.
Stoarce gelatina, pune-o într-o crăticioară cu 2 linguri de apă şi dizolv-o pe foc mic. Adaugă peste pasta de pepene siropul de zahăr şi gelatina călduţă.
Bate smântână până aproape să devină frişcă şi încorporeaz-o în compoziţia de pepene, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă treptat vinul, amestecând până când compoziţia capătă o culoare uniformă.
Stropeşte cu Porto forma dorită, toarnă compoziţia obţinută şi pune în frigider pentru cel puţin 3 ore. Scoate bavareza din formă şi serveşte-o împreună cu biluţe de pepene galben. Decorează cu frunzuliţe de mentă.
Bavareză cu pepene galben şi Porto
Poftă bună!