Pizza clasică Regina

Printeaza

O reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Pizza clasică Regina

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 4 roşii decojite
  • 200 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza conform reţetei prezentate la pagina 10. întinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosi­mea de 5 mm şi aşaz-o într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin ulei.

Taie roşiile curăţate bucăţi mari şi mozzarella cubuleţe. Pune bucăţile de mozzarella pe hârtie absorbantă şi lasă-le să se scurgă de zer. Distribuie bucăţile de mozzarella şi roşiile pe suprafaţa aluatului, stropeşte cu ulei şi pune sare, după gust. Coace pizza circa 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Scoate pizza din cuptor şi decoreaz-o cu roşiile cherry tăiate sferturi şi cu câteva frunze de busuioc. Serveşte-o ime­diat, pentru a-şi păstra proaspătă aroma.

Pentru a face această pizza mai gustoasă, îi poţi adăuga măsline negre tăiate, capere şi chiar câteva fileuri de anşoa. Dacă doreşti să obţii un gust mai bogat, condimenteaz-o cu ulei aromat cu ardei iute sau cu busuioc.

Pizza clasică Regina

Pizza clasică Regina

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.