Pizza clasică Regina
PrinteazaO reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de masline extravirgin si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 4 roşii decojite
- 200 g mozzarella
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza conform reţetei prezentate la pagina 10. întinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 5 mm şi aşaz-o într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puţin ulei.
Taie roşiile curăţate bucăţi mari şi mozzarella cubuleţe. Pune bucăţile de mozzarella pe hârtie absorbantă şi lasă-le să se scurgă de zer. Distribuie bucăţile de mozzarella şi roşiile pe suprafaţa aluatului, stropeşte cu ulei şi pune sare, după gust. Coace pizza circa 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Scoate pizza din cuptor şi decoreaz-o cu roşiile cherry tăiate sferturi şi cu câteva frunze de busuioc. Serveşte-o imediat, pentru a-şi păstra proaspătă aroma.
Pentru a face această pizza mai gustoasă, îi poţi adăuga măsline negre tăiate, capere şi chiar câteva fileuri de anşoa. Dacă doreşti să obţii un gust mai bogat, condimenteaz-o cu ulei aromat cu ardei iute sau cu busuioc.
Pizza clasică Regina
Poftă bună!