Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
PrinteazaRulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g file de salau
- 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri)
- 600 g ceapa rosie
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- otet de vin
- 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileul de şalău de eventuale oscioare, spălaţi-l, ştergeţi-l cu şerveţele absorbante şi tăiaţi-l.
Presăraţi-l apoi cu sare şi piper, după care puneţi pe fiecare fileu câte o felie subţire de lămâie, una de jambon şi rulaţi.
Prindeţi şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 25 de minute. între timp, curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julienne.
Presăraţi-o cu sare şi frământaţi-o până când se înmoaie. Scurgeţi-o de zeama pe care a lăsat-o, apoi adăugaţi oţetul, uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat mărunt.
Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine salata jî- 2 lămâi de ceapă roşie.
Serviţi rulourile de şalău calde, câte 2 la porţie, puse pe un pat de salată de ceapă roşie.
Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi frunze de pătrunjel.
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
Poftă bună!