Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Printeaza

Rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g file de salau
  • 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri)
  • 600 g ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei de masline
  • otet de vin
  • 2 lamai
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileul de şalău de eventuale oscioare, spălaţi-l, ştergeţi-l cu şerveţele absorbante şi tăiaţi-l.

Presăraţi-l apoi cu sare şi piper, după care puneţi pe fiecare fileu câte o  felie subţire de lămâie, una de jambon şi rulaţi.

Prindeţi  şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 25 de minute. între timp, curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julienne.

Presăraţi-o cu sare şi frământaţi-o până când se înmoaie. Scurgeţi-o de zeama pe care a lăsat-o, apoi adăugaţi oţetul, uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine salata jî- 2 lămâi de ceapă roşie.

Serviţi rulourile de şalău calde, câte 2 la porţie, puse pe un pat de salată de ceapă roşie.

Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi frunze de pătrunjel.

 

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.