Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
PrinteazaO reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac, ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si piper.
- 2 piepţi de raţă salată verde
- 200 g pulpă de dovleac
- 200 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură muştar iute
- 3 linguri oţet de vin roşu
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prăjeşte piepţii de raţă într-o tigaie timp de 15 minute, la foc mare, şi condimentează-i cu sare şi piper, după gust. Pentru sosul vinegretă, bate cu telul oţetul cu muştarul, adăugând uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză.
Coace în cuptor timp de circa 5 minute dovleacul tăiat bucăţi şi presărat cu sare.
Pune salata în centrul farfuriilor, taie pieptul de raţă felii subţiri şi aşază-le alături de salată. Pune bucăţele de dovleac copt şi asezonează cu sosul vinegretă.
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
Poftă bună!