Bavareză siciliană
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra, migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina, galbenusuri, cointreau si napolitane.
- 500 g ricotta
- 200 g zahăr pudră vanilat
- 100 g migdale prăjite
- 300 g coajă de portocală zaharisită
- 600 ml smântână dulce
- 6 foi de gelatină
- 4 gălbenuşuri
- 1 păhărel de Cointreau
pentru decor:
- 1 pachet -napolitane cu cremă de cacao
Mod de preparare:
Inmoaie foile de gelatină în apă rece. încălzeşte câteva linguri de smântână într-o crăticioară, apoi încorporează în ea gelatina stoarsă de apă, având grijă să se dizolve.
Bate gălbenuşurile cu zahărul pudră, adaugă ricotta, jumătate din migdalele prăjite şi tocate şi coaja de portocală. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă, apoi pune-o în amestecul de smântână şi gelatină.
Bate smântână rămasă până devine frişcă, încorpo- reaz-o în compoziţie, păstrând 50 g pentru decor, apoi adaugă păhărelul de Cointreau. Pune vasul 20 de minute în congelator, apoi răstoarnă compoziţia într-o formă de chec îmbrăcată cu folie de plastic, nivelează şi ţine-o 2 ore în frigider.
Scoate bavareza din formă şi pune-o pe un platou, decorează pe margini cu napolitanele cu cacao şi presară peste ea migdale tocate.
Bavareză siciliană
Poftă bună!