Bavareză siciliană

Printeaza

O reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra, migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina, galbenusuri, cointreau si napolitane.

Ingrediente:Bavareză siciliană

  • 500 g ricotta
  • 200 g zahăr pudră vanilat
  • 100 g migdale prăjite
  • 300 g coajă de portocală zaharisită
  • 600 ml smântână dulce
  • 6 foi de gelatină
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 păhărel de Cointreau

pentru decor:

  • 1 pachet -napolitane cu cremă de cacao

 

Mod de preparare:

Inmoaie foile de gelatină în apă rece. încălzeşte câteva linguri de smântână într-o crăticioară, apoi încorporează în ea gelatina stoarsă de apă, având grijă să se dizolve.

Bate gălbenuşurile cu zahărul pudră, adaugă ricotta, jumătate din migdalele prăjite şi tocate şi coaja de portocală. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă, apoi pune-o în amestecul de smântână şi gelatină.

Bate smântână rămasă până devine frişcă, încorpo- reaz-o în compoziţie, păstrând 50 g pentru decor, apoi adaugă păhărelul de Cointreau. Pune vasul 20 de minute în congelator, apoi răstoarnă compoziţia într-o formă de chec îmbrăcată cu folie de plas­tic, nivelează şi ţine-o 2 ore în frigider.

Scoate bavareza din formă şi pune-o pe un platou, de­corează pe margini cu napolitanele cu cacao şi presară peste ea migdale tocate.

Bavareză siciliană

Bavareză siciliană

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.