Lasagna verde cu ciuperci

Printeaza

O reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi, parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si nucsoara.

Ingrediente:Lasagna verde cu ciuperci

  • 200 g faină albă
  • 50 g spanac proaspăt
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
  • 1/2linguriţă de sare

pentru umplutură:

  • 250 g ciuperci champignon
  • 120 g şuncă presată
  • 120 g Emmentaler sau şvaiţer
  • 20 g hribi deshidrataţi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 8 linguri parmezan ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 60 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • sare şi piper

pentru sosul bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 30 g unt
  • 15 g faină albă
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe spanacul, scurge-1 şi toacă-1 mă­runt. Pune într-un castron mare toate ingredientele pentru aluat şi frământă până când obţii o cocă netedă şi omogenă. Acoperă aluatul cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească circa 30 de minute.

Intinde aluatul şi taie-1 în 3 dreptun­ghiuri. Opăreşte-le pe rând, câte 1 minut, în apă clocotită şi pune-le pe un şervet să se răcească.

Pune hribii într-un vas cu apă şi lasă-i 5 minute să se rehidrateze, apoi stoarce-i. Toacă pătrunjelul mărunt, usturoiul şi hribii, apoi căleşte-le într-o tigaie cu uleiul ames­tecat cu 30 g de unt. Taie felii ciupercile şi adaugă-le în tigaie. Pune frunza de dafin, sare şi piper şi căleşte-le împreună încă 4-5 minute.

Pentru sos, topeşte pe foc untul într-un vas, adaugă faina şi laptele şi amestecă conti­nuu până când începe să clocotească. Pune sosul bechamel în cuptorul cu microunde setat la 850 W şi lasă-1 până când se îngroaşă. Adaugă nucşoară rasă şi sare, după gust.

Unge cu unt vasul termorezistent. Aşază pe fundul lui o foaie de aluat, pune peste ea 2 linguri de sos bechamel, ciuperci, câteva felii de şuncă şi de Emmentaler. Presară parmezan ras şi continuă până termini ingredientele. Pune deasupra câteva bucăţele de unt. Pune vasul în cuptor şi coace preparatul 15 minute la putere maximă.

Lasagna verde cu ciuperci

Lasagna_verde_cu_ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.