Lasagna verde cu ciuperci
PrinteazaO reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi, parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si nucsoara.
- 200 g faină albă
- 50 g spanac proaspăt
- 2 ouă
- 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
- 1/2linguriţă de sare
pentru umplutură:
- 250 g ciuperci champignon
- 120 g şuncă presată
- 120 g Emmentaler sau şvaiţer
- 20 g hribi deshidrataţi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 8 linguri parmezan ras
- 1 căţel de usturoi
- 60 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- 1 frunză de dafin
- sare şi piper
pentru sosul bechamel:
- 250 ml lapte
- 30 g unt
- 15 g faină albă
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Fierbe spanacul, scurge-1 şi toacă-1 mărunt. Pune într-un castron mare toate ingredientele pentru aluat şi frământă până când obţii o cocă netedă şi omogenă. Acoperă aluatul cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească circa 30 de minute.
Intinde aluatul şi taie-1 în 3 dreptunghiuri. Opăreşte-le pe rând, câte 1 minut, în apă clocotită şi pune-le pe un şervet să se răcească.
Pune hribii într-un vas cu apă şi lasă-i 5 minute să se rehidrateze, apoi stoarce-i. Toacă pătrunjelul mărunt, usturoiul şi hribii, apoi căleşte-le într-o tigaie cu uleiul amestecat cu 30 g de unt. Taie felii ciupercile şi adaugă-le în tigaie. Pune frunza de dafin, sare şi piper şi căleşte-le împreună încă 4-5 minute.
Pentru sos, topeşte pe foc untul într-un vas, adaugă faina şi laptele şi amestecă continuu până când începe să clocotească. Pune sosul bechamel în cuptorul cu microunde setat la 850 W şi lasă-1 până când se îngroaşă. Adaugă nucşoară rasă şi sare, după gust.
Unge cu unt vasul termorezistent. Aşază pe fundul lui o foaie de aluat, pune peste ea 2 linguri de sos bechamel, ciuperci, câteva felii de şuncă şi de Emmentaler. Presară parmezan ras şi continuă până termini ingredientele. Pune deasupra câteva bucăţele de unt. Pune vasul în cuptor şi coace preparatul 15 minute la putere maximă.
Lasagna verde cu ciuperci
Poftă bună!