Musaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea
PrinteazaMusaca de dovlecei cu branza sarata sau telemea
- 2 kg dovlecei
- 300 g brânză
- 2-3 cepe mari
- 2 legături mărar verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 roşie mică
- 2 ouă
- 2 linguri lapte
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Speli dovleceii tineri, îi razi de coajă şi îi tai felii subţiri, pe care le sărezi uşor şi le laşi într-o cratiţă. Razi brânza. Dacă este prea sărată, o desărezi în apă sau o amesteci cu urdă. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei până devine sticloasă fără să se rumenească.
Storci dovleceii în pumni, îi pui peste ceapă şi continui călirea. Adaugi şi mărarul tocat, piper şi puţine condimente. Amesteci bine. Intr-un vas rezistent la foc uns cu ulei şi tapetat cu pesmet pui un strat de dovlecei, presari brânză, din nou dovlecei şi iar brânză, până se termină dovleceii.
Ultimul strat va fi de brânză, toci mărunt roşia şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute, între timp baţi bine 2 ouă cu 1-2 linguri de lapte sau smântână, puţină sare şi piper.
Pătrunjelul tocat fin îl amesteci cu o linguriţă de făină, îl adaugi peste ouă, amesteci bine şi torni compoziţia peste dovlecei. Dai din nou la cuptor, pentru încă 10-15 minute.
Este foarte bună caldă, dar şi rece. Atenţie! Vasul în care coci musacaua trebuie să fie în permanenţă acoperit cu un capac.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- musaca dovlecei cu branza
- musaca de dovlecei cu branza
- musaca de dovlecei