Orez cu mere si surimi
PrinteazaO reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran, vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 350 g orez prefiert
- 1 ceapă
- 10 bastonaşe surimi
- 1 măr
- 1 plic şofran
- 1 pahar vin alb
- 1/2 l supă concentrată de legume
- 1 legătură pătrunjel
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă şi toacă ceapa mărunt, apoi pune-o într-un castron ceramic sau de sticlă cu uleiul de măsline; aşază castronul în cuptor şi ţine-1 până când se căleşte ceapa.
Intre timp, curăţă mărul decoajă, scoate-i cotorul, taie pulpa cuburi şi pune-le peste ceapa călită. Adaugă orezul spălat bine, amestecă, stropeşte totul cu vin şi pune vasul la loc în cuptor.
Când vinul s-a evaporat, pune surimi tăiat bastonaşe subţiri. Toarnă toată supa, amestecă, adaugă şofranul şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Fierbe totul, timp de 12 minute, fară să amesteci. Scoate castronul din cuptor, acoperă-1 cu un capac şi lasă preparatul să se odihnească 5-6 minute. Dă deoparte capacul, pune sare dacă mai este nevoie şi pătrunjelul tocat. Amestecă bine şi serveşte.
Orez cu mere si surimi
Poftă bună!
De ce sa pui mere in orez? Ca nu inteleg, pai ori e orez, ori sunt mere si asta e cu totul si cu totul altceva