Orez cu mere si surimi

Printeaza

O reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran, vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Inrgediente:Orez cu mere si surimi

  • 350 g orez prefiert
  • 1 ceapă
  • 10 bastonaşe surimi
  • 1 măr
  • 1 plic şofran
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 l supă concentrată de legume
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi toacă ceapa mărunt, apoi pune-o într-un cas­tron ceramic sau de sticlă cu uleiul de măsline; aşază castronul în cuptor şi ţine-1 până când se căleşte ceapa.

Intre timp, curăţă mărul decoajă, scoate-i cotorul, taie pulpa cuburi şi pune-le peste ceapa călită. Adaugă orezul spălat bine, amestecă, stropeşte totul cu vin şi pune vasul la loc în cuptor.

Când vinul s-a evaporat, pune surimi tăiat bastonaşe subţiri. Toarnă toată supa, amestecă, adaugă şofranul şi con­dimentează cu sare şi piper, după gust.

Fierbe totul, timp de 12 minute, fară să ames­teci. Scoate castronul din cuptor, acoperă-1 cu un capac şi lasă preparatul să se odihnească 5-6 minute. Dă deoparte capacul, pune sare dacă mai este nevoie şi pătrunjelul tocat. Amestecă bine şi serveşte.

Orez cu mere si surimi

Orez cu mere si surimi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. De ce sa pui mere in orez? Ca nu inteleg, pai ori e orez, ori sunt mere si asta e cu totul si cu totul altceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.