Focaccia cu mălai şi pancetta
PrinteazaO reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba, drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi aromatice si sare.
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie
- 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru topping:
- 100 g mălai
- 150 g pancetta (sau bacon)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură ierburi aromatice mixte (mărar, pătrunjel, busuioc)
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Taie pancetta sau baconul bastonaşe. încorporează în aluatul deja preparat 2 linguri cu bucăţele de pancetta şi 50 g mălai. Intinde aluatul într-o foaie grosuţă şi pune-1 într-o tavă rotundă. Unge-1 cu ulei de măsline şi presară-1 cu restul de mălai.
Pune apă într-un pulverizator şi stropeşte, de la o distanţă de 30 cm, aluatul în aşa fel încât mălaiul presărat pe el să se umezească. Adaugă un praf de sare şi lasă-1 să crească 20 de minute la cald.
Toacă ierburile aromatice. Pune aluatul în cuptorul încălzit la 200° C, pentru 12-13 minute, după care presară-1 cu ierburile aromatice şi cu bucăţelele de pancetta rămase. Dă tava la cuptor pentru încă 12-13 minute.
Scoate focaccia din cuptor, pune sare, după gust, şi serveşte-o tăiată bucăţi, eventual cu o mâncare de legume la cuptor.
Focaccia cu mălai şi pancetta
Pofta buna!