Focaccia cu mălai şi pancetta

Printeaza

O reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba, drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi aromatice si sare.

Ingrediente:Focaccia cu mălai şi pancetta

  • 500 g faină albă
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru topping:

  • 100 g mălai
  • 150 g pancetta (sau bacon)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură ierburi aromatice mixte (mărar, pătrunjel, busuioc)
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Taie pancetta sau baconul bastonaşe. încorporează în aluatul deja preparat 2 linguri cu bucăţele de pancetta şi 50 g mălai. Intinde aluatul într-o foaie grosuţă şi pune-1 într-o tavă rotundă. Unge-1 cu ulei de măsline şi presară-1 cu restul de mălai.

Pune apă într-un pulverizator şi stropeşte, de la o dis­tanţă de 30 cm, aluatul în aşa fel încât mălaiul presărat pe el să se umezească. Adaugă un praf de sare şi lasă-1 să crească 20 de minute la cald.

Toacă ierburile aromatice. Pune aluatul în cuptorul încălzit la 200° C, pentru 12-13 minute, după care presară-1 cu ierburile aromatice şi cu bucăţelele de pancetta rămase. Dă tava la cuptor pentru încă 12-13 minute.

Scoate focaccia din cuptor, pune sare, după gust, şi serveşte-o tăiată bucăţi, eventual cu o mâncare de legume la cuptor.

Focaccia cu mălai şi pancetta

Focaccia cu mălai şi pancetta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.