Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

Printeaza

O reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat.

Ingrediente:Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

  • 250 g faină albă
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr

pentru umplutură:

  • 2 ouă
  • 170 g miere
  • 120 g stafide
  • 200 g iaurt
  • 200 g piure de fructe proaspete (pere, mere, caise sau piersici)
  • 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere
  • 1/2 linguriţă nucşoară rasă

pentru decor:

  • 10 g zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare:

Amestecă faina, untul, oul şi zahărul şi frământă repede un aluat neted şi omogen. Lasă-1 să se odihnească în frigider cel puţin 30 de minute.

Bate gălbenuşurile cu mixerul, adaugă iaurtul, piureul de fructe, mierea, scorţişoara, nucşoara, stafidele înmuiate şi stoarse. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţie, amestecând uşor de jos în sus.

Imbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină cu jumătate din aluat, apoi toarnă umplutura, întinde din aluatul rămas o foaie rotundă, acoperă tarta cu ea şi lipeşte-i bine marginile.

Coace tarta circa 50 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, las-o să se răcească şi serveşte-o tăiată felii, presărată cu zahăr pudră vanilat.

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

Plăcintă cu dovlecei şi salată verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.