Plăcintă cu dovlecei şi salată verde
PrinteazaO reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat.
- 250 g faină albă
- 150 g unt
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
pentru umplutură:
- 2 ouă
- 170 g miere
- 120 g stafide
- 200 g iaurt
- 200 g piure de fructe proaspete (pere, mere, caise sau piersici)
- 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
pentru decor:
- 10 g zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Amestecă faina, untul, oul şi zahărul şi frământă repede un aluat neted şi omogen. Lasă-1 să se odihnească în frigider cel puţin 30 de minute.
Bate gălbenuşurile cu mixerul, adaugă iaurtul, piureul de fructe, mierea, scorţişoara, nucşoara, stafidele înmuiate şi stoarse. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le în compoziţie, amestecând uşor de jos în sus.
Imbracă o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină cu jumătate din aluat, apoi toarnă umplutura, întinde din aluatul rămas o foaie rotundă, acoperă tarta cu ea şi lipeşte-i bine marginile.
Coace tarta circa 50 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, las-o să se răcească şi serveşte-o tăiată felii, presărată cu zahăr pudră vanilat.
Plăcintă cu dovlecei şi salată verde
Pofta buna!