Reteta zilei: Sarlotă cu caise

Printeaza

Sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise.

 

Ingrediente:

  • 500 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 40 g zahar vanilat
  • 300 g gelatina granule
  • 250 g frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 160 g piscoturi
  • felii de caise pentru decor

 

Mod de preparare:

Puneti intr-un bol ricotta cu zaharul pudra si cel vanilat. Bateti frisca pana se inchega bine si amestecati cu ricotta.

Spalati si stergeti caisele cu hartie de bucatarie, ca sa le uscati.

Scoateti-le samburii si taiati-le in bucati mici, apoi adaugati-le si pe ele in compozitia de branza.

Sarlota_cu_caise_02

Intr-o ceasca, turnati granulele de gelatina in 100 ml de apa rece si amestecati bine.

Cand gelatina s-a dizolvat, adaugati-o in vasul cu amestecul de ricotta si frisca.

Dati la rece compozitia pana pregatiti forma de tort, care ar trebui sa fie detasabila.

Sarlota_cu_caise_03

Taiati cateva caise in felii subtiri. Puneti pe fundul si pe partile laterale ale formei de rotr piscoturile, unul langa altul, fara spatii intre ele.

Adaugati jumatate din crema de branza, apoi mai puneti un strat de piscoturi.

Adaugati un alt strat de branza, neteziti si dati la frigider cateva ore. Decorati prajitura cu feliile de caise.

Sarlota_cu_caise_04

Sarlotă cu caise

Sarlotă cu caise

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.