Reteta zilei: Sarlotă cu caise
PrinteazaSarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise.
Ingrediente:
- 500 g ricotta
- 150 g zahar
- 40 g zahar vanilat
- 300 g gelatina granule
- 250 g frisca lichida
- 100 ml apa
- 160 g piscoturi
- felii de caise pentru decor
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol ricotta cu zaharul pudra si cel vanilat. Bateti frisca pana se inchega bine si amestecati cu ricotta.
Spalati si stergeti caisele cu hartie de bucatarie, ca sa le uscati.
Scoateti-le samburii si taiati-le in bucati mici, apoi adaugati-le si pe ele in compozitia de branza.
Intr-o ceasca, turnati granulele de gelatina in 100 ml de apa rece si amestecati bine.
Cand gelatina s-a dizolvat, adaugati-o in vasul cu amestecul de ricotta si frisca.
Dati la rece compozitia pana pregatiti forma de tort, care ar trebui sa fie detasabila.
Taiati cateva caise in felii subtiri. Puneti pe fundul si pe partile laterale ale formei de rotr piscoturile, unul langa altul, fara spatii intre ele.
Adaugati jumatate din crema de branza, apoi mai puneti un strat de piscoturi.
Adaugati un alt strat de branza, neteziti si dati la frigider cateva ore. Decorati prajitura cu feliile de caise.
Sarlotă cu caise
Pofta buna!
Foarte buna sarlota