Cremă de agrişe şi jeleu de soc

Printeaza

O reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin, smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt.

Ingrediente:Cremă de agrişe şi jeleu de soc

  • 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe
  • l00 g de zahăr fin
  • 600 ml de smântână pentru frişcă
  • 2 foi de gelatină
  • l00 ml sirop de soc
  • fursecurile cu unt, pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

Se pun agrişele într-o tigaie cu 25g de zahăr fin şi se încălzesc uşor până ce devin fragede, dar nu moi. Se pun smântână şi zahărul rămas într-o crăticioară, se aduc la fierbere şi se lasă să bolborosească 3 minute. Se ia de pe foc şi se adaugă agrişele şi sucurile din tigaie. Se împarte amestecul în 6 pahare şi se dau la frigider până ce se întăresc – aceasta va lua cam 2 ore.

Pentru a face jeleul de soc, se înmoaie gelatina într-un pic de apă. Se încălzeşte siropul într-o tigaie mică – se ia de pe foc când ies aburi. Se storc foile de gelatină pentru a îndepărta apa în exces, apoi se pun în suc şi se amestecă până ce se topesc de tot. Se adaugă 100ml apă rece, apoi se transferă într-o carafă mică.

Se toarnă cu atenţie un strat din amestecul de jeleu peste compoziţia de agrişe din fiecare pahar – se aduce carafa cât mai aproape posibil de gura paharului, pentru a nu tulbura crema. Se pun paharele la frigider şi se lasă la răcit cel puţin 3 ore, până ce jeleul s-a întărit. Se serveşte cu biscuiţi, după preferinţe.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.