Cremă de agrişe şi jeleu de soc
PrinteazaO reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin, smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt.
- 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe
- l00 g de zahăr fin
- 600 ml de smântână pentru frişcă
- 2 foi de gelatină
- l00 ml sirop de soc
- fursecurile cu unt, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Se pun agrişele într-o tigaie cu 25g de zahăr fin şi se încălzesc uşor până ce devin fragede, dar nu moi. Se pun smântână şi zahărul rămas într-o crăticioară, se aduc la fierbere şi se lasă să bolborosească 3 minute. Se ia de pe foc şi se adaugă agrişele şi sucurile din tigaie. Se împarte amestecul în 6 pahare şi se dau la frigider până ce se întăresc – aceasta va lua cam 2 ore.
Pentru a face jeleul de soc, se înmoaie gelatina într-un pic de apă. Se încălzeşte siropul într-o tigaie mică – se ia de pe foc când ies aburi. Se storc foile de gelatină pentru a îndepărta apa în exces, apoi se pun în suc şi se amestecă până ce se topesc de tot. Se adaugă 100ml apă rece, apoi se transferă într-o carafă mică.
Se toarnă cu atenţie un strat din amestecul de jeleu peste compoziţia de agrişe din fiecare pahar – se aduce carafa cât mai aproape posibil de gura paharului, pentru a nu tulbura crema. Se pun paharele la frigider şi se lasă la răcit cel puţin 3 ore, până ce jeleul s-a întărit. Se serveşte cu biscuiţi, după preferinţe.
Pofta buna!