Fileuri de pui cu sos de ciocolată
PrinteazaFileuri de pui cu sos de ciocolată din: piept de pui, fasole verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt, zahar si cacao.
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui dezosaţi
- 1 kg de fasole verde
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 lingură cu ghimbir măcinat
- ulei
- frunze proaspete de mentă
- 2 lămâi
- piper alb
- sare
pentru sos:
- 100 g unt
- 2 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu cacao
Mod de preparare:
Indepărtează pieliţele de pe piept şi taie-l în bucăţi de câţiva centimetri.
Stoarce o lămâie şi amestecă sucul cu piperul, puţină sare şi ghimbir. Pune în acest amestec bucăţile de pui şi lasă-le la rece timp de jumătate de oră.
Intre timp, fierbe fasolea verde în apă cu sare. Unge o tigaie de teflon cu ulei şi frige bucăţile de pui după ce le-ai presărat cu zahăr brun (vor prinde o crustă uşor crocantă).
După ce s-a fiert, scurge fasolea şi perpeleşte-o puţin în tigaia în care ai fript puiul.
Pregăteşte sosul de ciocolată: pune untul la topit într-o crăticioară, adaugă zahărul, iar când acesta s-a topit, pune şi cacao. Lasă sosul să scadă până se leagă bine.
Serveşte fileurile de pui cu fasole verde, felii de lămâie şi frunze de mentă, totul stropit cu sos de ciocolată.
Fileuri de pui cu sos de ciocolată
Pofta buna!
N-am mancat niciodata pui cu ciocolata