Fileuri de pui cu sos de ciocolată

Printeaza

Fileuri de pui cu sos de ciocolată din: piept de pui, fasole verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt, zahar si cacao.

Ingrediente:

  • 2 piepţi de pui dezosaţi
  • 1 kg de fasole verde
  • 2  linguri cu zahăr brun
  • 1 lingură cu ghimbir măcinat
  • ulei
  • frunze proaspete de mentă
  • 2  lămâi
  • piper alb
  • sare

pentru sos:

  • 100 g unt
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu cacao

 

Mod de preparare:

Indepărtează pieliţele de pe piept şi taie-l în bucăţi de câţiva centimetri.

Stoarce o lămâie şi ameste­că sucul cu piperul, puţină sare şi ghimbir. Pune în acest amestec bucăţile de pui şi lasă-le la rece timp de jumătate de oră.

Intre timp, fierbe fasolea verde în apă cu sare. Unge o tigaie de teflon cu ulei şi frige bucăţile de pui după ce le-ai presărat cu za­hăr brun (vor prinde o crustă uşor crocantă).

După ce s-a fiert, scurge fasolea şi perpeleşte-o puţin în tigaia în care ai fript puiul.

Pregăteşte sosul de ciocolată: pune untul la topit într-o crăticioară, adaugă zahărul, iar când acesta s-a topit, pune şi cacao. Lasă sosul să scadă până se leagă bine.

Serveş­te fileurile de pui cu fasole verde, felii de lămâie şi frun­ze de mentă, totul stropit cu sos de ciocolată.

 

Fileuri de pui cu sos de ciocolată

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata pui cu ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.