Pulpă de miel in marinată de lămie si iaurt
PrinteazaO reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper.
- 1 kk pulpa de miel fara os
- 50 ml ulei din samburi de struguri
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 lingurita rasa de seminte de coriandru macinate
- 2 crengute de rozmarin
- 2 catei de usturoi
- 3 lamai
- 300 ml iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane şi puneţi-o într-un castron. Adăugaţi uleiul, ceapa şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate julienne, usturoiul sfărâmat, rozmarinul tocat şi coriandrul măcinat. Adăugaţi iaurtul şi zeama de la 1 lămâie, sare şi piper după gust, apoi amestecaţi bine. Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 24 de ore.
Scoateţi pulpa de miel din marinataîn care a stat, scurgeţi-o bine şi puneţi-o pe grătarul încins. Frigeţi-o până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile, apoi scoateţi-o pe un fund de lemn.
Tăiaţi carnea în feliuţe de circa 5mm grosime şi serviţi-o fierbinte, stropită cu 2-3 linguri din marinataîn care a stat. Puneţi alături sferturi de lămâie friptă pe grătar.
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt
Pofta buna!