Pulpă de miel in marinată de lămie si iaurt

Printeaza

O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper.

Ingrediente:Pulpă de miel in marinată de lămie si iaurt

  • 1 kk pulpa de miel fara os
  • 50 ml ulei din samburi de struguri
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita rasa de seminte de coriandru macinate
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lamai
  • 300 ml iaurt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane şi puneţi-o într-un castron. Adăugaţi uleiul, ceapa şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate julienne, usturoiul sfărâmat, rozmarinul tocat şi coriandrul măcinat. Adăugaţi iaurtul şi zeama de la 1 lămâie, sare şi piper după gust, apoi amestecaţi bine. Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 24 de ore.

Scoateţi pulpa de miel din marinataîn care a stat, scurgeţi-o bine şi puneţi-o pe grătarul încins. Frigeţi-o până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile, apoi scoateţi-o pe un fund de lemn.

Tăiaţi carnea în feliuţe de circa 5mm grosime şi serviţi-o fierbinte, stropită cu 2-3 linguri din marinataîn care a stat. Puneţi alături sferturi de lămâie friptă pe grătar.

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

Pulpă de miel in marinată de lămie si iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.