Aluat pentru Focaccia
PrinteazaO reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare.
- 500 g faină albă
- 25 g drojdie de bere
- 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare
Modde preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o imediat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii un aluat omogen. Pune-1 într-un vas, unge-1 cu ulei sau acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 să crească într-un loc călduţ un sfert de oră.
Imparte-l în bucăţi în funcţie de numărul de porţii dorit, modelează-le din nou în formă de bilă şi lasă-le la crescut câteva minute.
Aşază bucăţile de aluat în tăvi individuale sau într-o tavă mai mare, aplatizează-le şi unge-le din nou cu ulei. Lasă-le 30 de minute să mai crească, apoi coace-le în cuptorul încălzit la 230° C, fară să pui vasul cu apă înăuntru.
Timpul de coacere diferă în funcţie de grosimea şi de mărimea preparatului.
Incoming search terms:
- aluat focaccia
- aluat de focaccia
- reteta aluat focaccia