Spirale de bacon în aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie, lapte, sare, zahar, bacon si chimen.
- 700 g făină
- 1 cub drojdie
- cca 425 ml lapte
- 2 linguriţe sare
- 2 linguriţe zahăr
- 350 g bacon
- 2 linguri chimen
Mod de preparare:
Se cerne făina. Se face o gropiţă, se sparge cubul de drojdie şi se amestecă împreună cu lapte, sare şi zahăr; se acoperă şi se lasă să crească 1 oră. Se frământă aluatul; se taie în 12 porţii, din care se întind benzi de cca 30 cm. Se înfăşoară mai multe vergele de lemn cu felii de bacon.
Se presară chimen peste benzi şi se înfăşoară în jurul feliilor de bacon. Se coc pe grătarul alimentat cu mangal, întorcându-se pe toate feţele; se lasă să se rumenească.
Spirale de bacon în aluat
Pofta buna!