Cupă-desert cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie.
- 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane
- 200 g capsuni
- 100 g zmeura
- 100 g struguri fara samburi
- 55 g zahar
- 100 g zmeura
- 100 g struguri fara samburi
- 55 g zahar
- 250 g crema mascarpone
- 200 g iaurt natur
- 125 ml lapte batut
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Se taie biscuitii/napolitane in cuburi de 1 cm. Se pregatesc fructele si se taie jumatati capsunile si strugurii. Se amesteca toate fructele cu 25 g zahar. Se lasă să se pătrundă 10 minute şi apoi se aşază în pahare înalte de desert.
Intr-un castron se amestecă mascarpone, iaurt, lapte bătut, restul de 30 g zahăr, zahăr vanilat şi suc de lămâie, obţinând o consistenţă cremoasă. Jumătate din cantitate se aşază peste fructe şi se presară cuburile de biscuiţi, în afară de 2 linguri, care se pun deoparte. Se repartizează apoi în cupe şi restul de cremă de mascarpone, peste care se presară restul de cuburi de biscuiţi; se serveşte imediat.
Cupă-desert cu fructe
Pofta buna!