Bocconcini de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare, morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper.

Ingrediente:Bocconcini de pui

  • 600 g piept de pui
  • 200 g mazăre congelată
  • 200 g morcovi
  • 200 g dovlecei (zucchini)
  • 2 linguri de faină
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 g unt
  • 1 pahar supă concentrată de legume
  • 1 lingură seminţe de chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală morcovii şi dovleceii şi taie-i cubuleţe. încinge uleiul în cuptorul cu microunde într-un vas termorezistent şi adaugă cubuleţele de legume.

Decongelează mazărea, timp de 7 minute, apoi pune-o peste legu­me şi sotează amestecul, adăugând sare şi piper, după gust. Adaugă 1/2 pahar de supă concentrată de legume şi fierbe până când lichidul se evaporă.

Presară cu jumătate de lingu­riţă de chimen, amestecă bine totul şi dă vasul deoparte.

Dezosează pieptul de pui, îndepărtează-i grăsimea şi taie-1 cuburi cu latura de 2-3 cm.

Dă-le prin faină rumeneşte-le în unt, într-un vas neaderent  în cup­tor.

Potriveşte gustul de sare şi de piper, adaugă restul de seminţe de chimen şi de supă concentrată de legume.

Lasă să scadă lichidul şi coace-le încă 10 minute.

Pune pe farfurii individuale un pat de legume cu se­minţe de chimen, adaugă bucăţile de pui şi serveşte cald.

 

Bocconcini de pui

Bocconcini de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.