Bocconcini de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare, morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper.
- 600 g piept de pui
- 200 g mazăre congelată
- 200 g morcovi
- 200 g dovlecei (zucchini)
- 2 linguri de faină
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g unt
- 1 pahar supă concentrată de legume
- 1 lingură seminţe de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală morcovii şi dovleceii şi taie-i cubuleţe. încinge uleiul în cuptorul cu microunde într-un vas termorezistent şi adaugă cubuleţele de legume.
Decongelează mazărea, timp de 7 minute, apoi pune-o peste legume şi sotează amestecul, adăugând sare şi piper, după gust. Adaugă 1/2 pahar de supă concentrată de legume şi fierbe până când lichidul se evaporă.
Presară cu jumătate de linguriţă de chimen, amestecă bine totul şi dă vasul deoparte.
Dezosează pieptul de pui, îndepărtează-i grăsimea şi taie-1 cuburi cu latura de 2-3 cm.
Dă-le prin faină rumeneşte-le în unt, într-un vas neaderent în cuptor.
Potriveşte gustul de sare şi de piper, adaugă restul de seminţe de chimen şi de supă concentrată de legume.
Lasă să scadă lichidul şi coace-le încă 10 minute.
Pune pe farfurii individuale un pat de legume cu seminţe de chimen, adaugă bucăţile de pui şi serveşte cald.
Bocconcini de pui
Pofta buna!