Maklouba

Printeaza

O reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Maklouba

  • 2 vinete mari
  • 150 ml ulei
  • 3 cepe mari
  • 500g pulpă de miel
  • 500g orez
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe condiment 7 pipere
  • 10 boabe de cardamon
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vinetele, tăiaţi-leîn 3, apoi în felii. Puneţi-le într-o strecurătoare, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă de zeamă. Puneţi carnea, tăiată în bucăţi, într-o oală, adăugaţi o ceapă curăţată, spălată şi tă­iată în sferturi, foile de dafin, scorţişoara, cardamonul, sare, piper şi 21 apă clocotită. Acoperiţi oala cu un capac şi lăsaţi să fiar­bă la foc mic 90 de minute.

Amestecaţi din când în când. Scurgeţi bine vinetele de zeama pe care au lăsat-o, eventual puteţi să le ştergeţi cu şerveţele absorbante, apoi prăjiţi-le în uleiul bine încins, pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şervetele pentru a se scurge surplusul de ulei. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julienne cele 2 cepe rămase, apoi căliţi-le în 50ml ulei, până când seînmoie bine şi capătă o culoare aurie.

Puneţi într- o cratiţă mai înaltă 1/3 din cantitatea de orez. Peste acesta puneţi un strat de vine­te. Peste vinete puneţi un strat de carne fiartă şi peste acesta jumătate din ceapa călită. Presăraţi 7 pipere şi puneţi din nou 1/3 orez, vinete, carne, ceapa şi 7 pipere.

Deasupra puneţi orezul rămas, apoi turnaţi supa în care a fiert carnea. Potriviţi de sare şi piper şi puneţi în oală o farfurie mai grea care să ţină toate in­gredientele scufundate în supă.

Acoperiţi oala cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute, apoi opriţi fo­cul. La final, după ce mâncarea s-a răcit puţin, răsturnaţi conţinutul oalei pe o far­furie mare sau pe un platou şi ornaţi cu frunze de pătrunjel.

Maklouba

Maklouba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.