Dovlecei cu sos de usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde.

Ingrediente:Dovlecei cu sos de usturoi

  • 8 dovlecei
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar verde

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele, apoi puneţi-le într-un castron mai mare. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l cât mai mărunt şi adăugaţi 1 linguriţă sare grunjoasă.

Frecaţi bine usturoiul cu o lingură de lemn adăugând câte puţin ulei. Când aţi obţinut o pastă consistentă, puneţi în ea şi mărarul tocat mărunt şi zeama de lămâie.

Amestecaţi sosul pentru omogenizare şi turnaţi-l peste dovlecei. Preparatul se poate servi ca atare sau poate însoţi mâncăruri de cartofi sau carne.

Dovlecei cu sos de usturoi

Dovlecei cu sos de usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.