Dovlecei cu sos de usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde.
- 8 dovlecei
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 capatana de usturoi
- 1 lamaie
- 1 legatura marar verde
Mod de preparare:
Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele, apoi puneţi-le într-un castron mai mare. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l cât mai mărunt şi adăugaţi 1 linguriţă sare grunjoasă.
Frecaţi bine usturoiul cu o lingură de lemn adăugând câte puţin ulei. Când aţi obţinut o pastă consistentă, puneţi în ea şi mărarul tocat mărunt şi zeama de lămâie.
Amestecaţi sosul pentru omogenizare şi turnaţi-l peste dovlecei. Preparatul se poate servi ca atare sau poate însoţi mâncăruri de cartofi sau carne.
Dovlecei cu sos de usturoi
Pofta buna!