Sosuri picante
PrinteazaChutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi picantă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar.
Chutney.
Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mărunt, dar şi legumele precum sfecla roşie sau ardeii sunt fierte cu zahăr, oţet şi mirodenii, până se obţine o pastă groasă ca o marmeladă. Chutney se serveşte cu orez, pui, curry, peşte şi brânză.
Relish.
Sosul picant provine din America. El este mai fluid decât Chutney şi conţine de obicei legume tăiate fo arte mărunt. Relish se adaugă la preparatele de pe grătar, fondue, preparate asiatice sau pe pâine.
Salsa.
In Mexic, sosul picant foarte îndrăgit se serveşte cu tortilla şi fripturi la grătar. Ingredientele de bază coriandrul – se fierb la un loc. Salsa verde este un sos verde spaniol. Pentru preparare, cu mixerul se amestecă ulei de măsline, pătrunjel şi usturoi. La salsa, există multe variante, de exemplu cu capere, avocado sau anşoa. Salsa verde se serveşte cu paste, peşte, carne.
Incoming search terms:
- sosuri picante