Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana.

Supă cremă de peşte

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 lămâie
  • bulion
  • sare
  • 1/2 kg peşte merluciu
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful, le tai bucăţi mari şi le pui la fiert. Când sunt aproape fierte, pui peştele întreg, curăţat şi spălat, în oală să fiarbă.

Supa_crema_de_peste

Când e fiert, scoţi peştele pe o farfurie să se răcească şi apoi îi scoţi oasele. Pasezi legumele într-o oală şi pui sare. Pui 3-4 polonice din apa în care au fiert peste legumele pasate, o lingură de smântână, dregi cu zeamă de lămâie şi pui 1 lingură de bulion.

Supa_crema_de_peste_02

Adaugi fileurile de peşte în supa – cremă şi mai dai un clocot final. Pui în farfurie supa cremă şi pre­sari pătrunjel verde tocat fin. Este o supă delicioasă, lejeră şi numai bună pentru zilele căldu­roase de vară.

Supă cremă de peşte

Supă cremă de peşte

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.