Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 lămâie
- bulion
- sare
- 1/2 kg peşte merluciu
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful, le tai bucăţi mari şi le pui la fiert. Când sunt aproape fierte, pui peştele întreg, curăţat şi spălat, în oală să fiarbă.
Când e fiert, scoţi peştele pe o farfurie să se răcească şi apoi îi scoţi oasele. Pasezi legumele într-o oală şi pui sare. Pui 3-4 polonice din apa în care au fiert peste legumele pasate, o lingură de smântână, dregi cu zeamă de lămâie şi pui 1 lingură de bulion.
Adaugi fileurile de peşte în supa – cremă şi mai dai un clocot final. Pui în farfurie supa cremă şi presari pătrunjel verde tocat fin. Este o supă delicioasă, lejeră şi numai bună pentru zilele călduroase de vară.
Supă cremă de peşte
Pofta buna!
Vreau si eu din supa asta