Terină de spanac cu sos de caşcaval
PrinteazaTerina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta, apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g spanac
- 200 g ricotta (sau brânză de vaci)
- 200 ml apă
- 100 g pesmet
- 4 linguri parmezan ras
- 2 ouă
- 20 g unt
pentru sos:
- 200 g caşcaval (afumat)
- 50 g unt
- 3 linguri faină albă
- 1 pahar lapte
- sare şi piper
pentru decor:
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Spală bine spanacul cu apă rece. Fierbe-l, într-un castron de sticlă cu 200 ml de apă puţin sărată. Scurge-l, stoarce-l şi pasează-l în blender. Pune spanacul într-un castron.
Adaugă ricotta, parmezanul ras, pesmetul şi ouăle. Sărează după gust şi amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă.
Unge cu unt o formă de chec, tapeteaz-o cu pesmet şi umple-o cu compoziţia de spanac. Coace terina 20 de minute în cuptorul reglat la funcţia grill, la 750 W.
Pentru sos, taie caşcavalul cuburi. Separat, amestecă într-un castron faina cu sare şi piper, după gust, adaugă jumătate din cantitatea de lapte puţin câte puţin şi amestecă până când obţii o compoziţie moale.
Pune restul de lapte şi untul tăiat bucăţele, amestecă şi fierbe compoziţia 5 minute în cuptor, până când obţii un sos bechamel catifelat.
Adaugă sare şi piper, după gust, cuburile de caşcaval, apoi pune vasul din nou în cuptor 3-4 minute, amestecând frecvent, până când acesta se topeşte complet.
Scoate terina de spanac din formă.
Taie-o felii cu grosimea de circa 2 cm, aranjează-le pe un platou şi toarnă peste ele sosul de caşcaval. Decorează cu aşchii de parmezan si serveste imediat.
Terină de spanac cu sos de caşcaval
Pofta buna!