Terină de spanac cu sos de caşcaval

Printeaza

Terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta, apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g spanac
  • 200 g ricotta (sau brânză de vaci)
  • 200 ml apă
  • 100 g pesmet
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 ouă
  • 20 g unt

pentru sos:

  • 200 g caşcaval (afumat)
  • 50 g unt
  • 3 linguri faină albă
  • 1 pahar lapte
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 50 g parmezan

 

Mod de preparare:

Spală bine spanacul cu apă rece. Fierbe-l, într-un castron de sticlă cu 200 ml de apă puţin sărată. Scurge-l, stoarce-l şi pasează-l în blender. Pune spanacul într-un castron.

Adaugă ricotta, parmezanul ras, pesmetul şi ouăle. Sărează după gust şi amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă.

Unge cu unt o formă de chec, tapeteaz-o cu pesmet şi umple-o cu compoziţia de spanac. Coace terina 20 de minute în cuptorul reglat la funcţia grill, la 750 W.

Pentru sos, taie caşcavalul cuburi. Separat, amestecă într-un castron faina cu sare şi piper, după gust, adaugă jumătate din cantitatea de lapte puţin câte puţin şi ames­tecă până când obţii o compoziţie moale.

Pune restul de lapte şi untul tăiat bucăţele, amestecă şi fierbe compoziţia 5 minute în cuptor, până când obţii un sos bechamel catifelat.

Adaugă sare şi piper, după gust, cuburile de caşcaval, apoi pune vasul din nou în cuptor 3-4 minute, amestecând frecvent, până când acesta se topeşte complet.

Scoate terina de spanac din formă.

Taie-o felii cu grosimea de circa 2 cm, aranjează-le pe un platou şi toarnă peste ele sosul de caşcaval. Decorează cu aşchii de parme­zan si serveste imediat.

Terină de spanac cu sos de caşcaval

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.