Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra
PrinteazaO reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din: salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de cimbru.
- 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg, folio rosso)
- 200 g roşii cherry
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri oţet balsamic alb
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1/2 baghetă
- 250 g brânză de capră (rulou)
- 2 linguri frunzuliţe de cimbru
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Frunzele de salată se spală bine într-un castron cu apă şi se rup bucăţi. Se spală roşiile cherry şi se taie jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime.
Se prepară dressingul: se spală ceapa verde şi se şterge cu prosoape de hârtie; se taie rondele, care se amestecă împreună cu oţet şi ulei, sare şi piper. Pâinea baghetă se taie în 8 felii, care se prăjesc cca 5 min. în cuptorul pregătit.
Brânza se taie în 8 felii, se aşază pe feliile de pâine prăjite, se presară frunzuliţe de cimbru şi se mai frig pe grill încă 5 min., până ce brânza se rumeneşte uşor şi începe să se topească puţin.
Se amestecă salata verde cu roşii cherry şi vinegretă, se repartizează pe 4 farfurii şi se aşază pe fiecare pat de salată câte două tartine cu brânză.
Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra
Pofta buna!